Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η εορτή του Αγίου Μαξίμου στα Ιωάννινα




Η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Μαξίμου του Ομολογητού, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, τιμήθηκε σήμερα με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Μητρόπολή μας με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας κ. Μαξίμου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Για να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ιωαννίνων ήρθαν στην πόλη μας και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, μαζί με πολλούς ιερείς από διάφορες πόλεις της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων οι πρωτοσύγκελοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών και της Ι. Μ. Ν. Ιωνίας π. Επιφάνιος.
Για τη γιορτή του Αγίου Μαξίμου και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ήρθε στα Γιάννενα με την πρωινή πτήση και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


Το λόγο στη Θεία Λειτουργία κήρυξε ο γιαννιώτης Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος στο μεστό θεολογικών νοημάτων κήρυγμά του εστίασε στην ανάλυση των επιθέτων Ομολογητής και Ησυχαστής, που αποδίδονται στον Άγιο Μάξιμο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε στο Επισκοπείο τις ευχές των αρχών της πόλης, του ιερού κλήρου, αλλά και πλήθους γιαννιωτών.


Μαξίμου
του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου
της αγιωτάτης Μητροπόλεως Ιωαννίνων,
υπερτίμου και εξάρχου πάσης Ηπείρου και Κερκύρας,
ημών δε πατρός και ποιμενάρχου
πολλά τα έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου