Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη στους Αγίους Τόπους




Εκπρόσωποι από 15 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιούν επίσημη 4ήμερη επίσκεψη στους Αγίους Τόπους, από 8 έως και 12 Μαρτίου 2015, υπό την ευθύνη και τον συντονισμό του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η επίσκεψη υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ταξιδιωτικού Γραφείου AEROGRAMMI TRAVEL, με έδρα την Θεσσαλονίκη, και την υποστήριξη της AEGEAN AIRLINE.

Της Αντιπροσωπείας ηγείται ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συμμετέχουν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, οι κ.κ. Βασίλης Τζέρπος και Χρήστος Πετρέας, Μέλη του Συνοδικού Γραφείου, καθώς και κληρικοί-εκπρόσωποι της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων Διδυμοτείχου, Εδέσσης,  Ιωαννίνων, Καρπενησίου και Λευκάδος.
Από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων συμμετέχει στην Αντιπροσωπεία ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάμπρος Τσιάρας.

Η Αντιπροσωπεία ξεκίνησε την προσκυνηματική της περιήγηση  στην Αγία Γη με επίσημη επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έγινε δεκτή από τον Μακ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.
Κατά την δίωρη παραμονή της Αντιπροσωπείας στο Πατριαρχείο ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη σημασία και την μοναδικότητα των προσκυνημάτων της Αγίας Γης για όλο τον χριστιανικό κόσμο, την ευθύνη της Αγιοταφικής Αδελφότητος για την διαφύλαξη, συντήρηση και προβολή αυτών, ενώ περιέγραψε και τις σημερινές συνθήκες λειτουργίας των Ιερών Προσκυνημάτων και τους προβληματισμούς εξ αφορμής και των κατά καιρούς αναφυομένων θεμάτων.

Πηγή: www.nyxthimeron.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου