Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Ιωαννίνων





Τα πρώτα ονομαστήρια της αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Μαξίμου γιορτάστηκαν σήμερα, ημέρα μνήμης του Οσίου πατρός ημών Μαξίμου του Ομολογητού, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Το πρωί τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου Β' και Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Δημητρίου.


Χτες το απόγευμα, στον ως άνω Ιερό Ναό τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Μαξίμου του Ομολογητού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μυκόνου κ. Δωροθέου και συμπαρισταμένων του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και του ημετέρου εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Μαξίμου.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην πόλη των Ιωαννίνων για τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του αγίου Μαξίμου και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας βρέθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης.



Τα ονομαστήρια του σεπτού ποιμενάρχου μας συμπίπτουν με τη συμπλήρωση έξι μηνών από την ενθρόνισή του στον ιστορικό θρόνο της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, στις 20 Ιουλίου του 2014.


Μαξίμου,

του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου
της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Ιωαννίνων,
Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Ηπείρου και Κερκύρας,
ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου,

πολλά τα έτη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου