Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η πόλη των Ιωαννίνων τιμά τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Γεωργίου



Από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων εκδόθηκε το πρόγραμμα του φετεινού εορτασμού της μνήμης του πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Αθανασίου.


Οι λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις αρχίζουν την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, με Δέηση στον Οίκο του Αγίου (4.00 μ.μ.) και μεταφορά της Εικόνας του στο Εικονοστάσι στην πύλη του Κάστρου, όπου θα αναπεμφθεί Δέηση (4.30 μ.μ.). Θα τελεστεί Εσπερινός στο παρεκκλήσιο του τάφου του Αγίου (5.00 μ.μ.) και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Μετ’ Αρτοκλασίας (6.00 μ.μ.) στον Προσκυνηματικό Ναό της Πλατείας Πάργης. Επίσης, Εσπερινός (6.00 μ.μ.) και ακολούθως Αγρυπνία (9.00 μ.μ.) θα τελεστούν στον Οίκο του Αγίου επί της οδού Μακρυγιάννη.


Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (ώρα έναρξης 7.30 π.μ.) στο Ναό του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, απ’ όπου στις 10.30 π.μ. θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου και η εναπόθεσή τους στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αθανασίου. Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί επίσης το πρωί της 17ης στον Οίκο του Αγίου και στον Μητροπολιτικό Ναό. Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει Ιερά Παράκληση στον Οίκο του Αγίου και στις 6 μ.μ. ο Μέγας Εσπερινός στον Αγ. Αθανάσιο.

Το Σάββατο 18/01 θα τελεστεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αθανασίου και στις 5 το απόγευμα Εσπερινός, Ιερά Παράκληση και επιστροφή των ιερών λειψάνων του Νεομάρτυρα Γεωργίου στο Ναό του Πολιούχου, στην Πλατεία Πάργης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου